Grote belangstelling voor boekenmarkt en expositie

Op 21 en 22 oktober organiseerde de Stichting Vrienden van de Sint Victorkerk Benschop wederom een boekenmarkt. Met vele nieuwe boeken in het assortiment, was er voor iedereen iets te vinden. Van thriller tot streekroman, van prentenboek tot studieboek. Velen wisten de Sint Victorkerk te vinden en zochten tussen de meters boeken naar hun gading.

boekenmarkt oktober 2016

Dit keer werd de boekenmarkt voor het eerst opgeluisterd door een expositie. Grietje Boskase stelde een deel van haar doeken tentoon. Deze kunstenares is enkele jaren geleden neergestreken in ons prachtige dorp na omzwervingen over de hele wereld. Ze is gegrepen door het samenspel van water en licht langs de wetering en ook de karakteristieke boerderijen en vergezichten hebben haar schildersoog veroverd. Naast enkele doeken met werk uit Afrika en het Midden-Oosten, stonden schilderijen uit Benschop centraal.

expositie oktober 2016

Vooral de afbeeldingen uit Benschop zorgden voor veel reuring bij de Benschoppers. Er ontstonden discussies over welke boerderij het nu precies was. Wie had daar altijd gewoond? Kortom, mevrouw Boskase wist de tongen aardig los te maken.